Joustoluotto on monipuolinen lainatuote ja pankkien myöntämänä se on hiukan eri kalibeerin juttu verraten netin tililuottoihin. Joustoluottojen maksimisummat ovat nousseet räjähdysmäisesti ja niitä voidaan pitää kahdessa eri kategoria: 1. netin tililuotot, joiden tyypillinen enimmäisnostoraja on 2000 - 5000 euron väliltä ja 2. Pankkien myöntämät pankin kulutusluottoon/lainaan vertailukelpoiset korkeintaan 50000 euron joustoluotot, joissa korkokin määritetään Euriboreja seuraten, eikä viitekorko ole mitenkään verrattavissa ykkösvaihtoehdon pienempiin kavereihin.

joustoluotto%282%29.jpgJoustoluottoja kilpailuttavan kannattaa seurata ihan saamaa kaavaa kuin kulutusluottoakin ja inspiraatiota kannattaa repiä faktasta, jonka mukaan voit säästää jopa tuhansia euroja valikoimalla paremman vaihtoehdon naapurista. Ensimmäistä vastaantullutta vaihtoehtoa ei pidä ottaa summamutikassa, vaikka monelle lainojen vertaus tuottaakin tuskan hikeä tai suorastaan kyyneliä.

Älä lankea tähän ketunkuopppaan, vaan mieti säästöä, joka näkyy ihan konkreettisesti tulevien kuukausien aikana valikoidessasi sen halvemman lainan. <- Tämä edellyttää kuitenkin sitä zeniläisyyttä eli valikoi rauhassa vertaillen.

 

Joustoluotto sopii myös velkojen uudelleen järjestelyyn

Otsikkoon palatakseni, voit käyttää joustoluoton siis aivan vapaasti, jos olet velan uudelleen järjestelyaikeissa*. Tässä pitää vain tarkkailla kokonaistakunnuksia ja ns. re-budjetointi tulee kysymykseen eli lainan uusi tuleva kuukausierä pitää suhteuttaa kuukauden menoihin ja jotain positiivista lukemaa pitää jäädä viivan alapuolelle. Muuten homma ei toimi pitkässä juoksussa, vaan suistut raiteilta yhä pahemmin vaipuen syvempään velkakuoppaan.

*Jos olet päättänyt yhdistää tai järjestää velat / lainat uuteen uskoon ja haluat sen hoituvan netissä, kannattaa lähteä täältä liikkeelle.

Voit myös aiheesta aiheesta kilpailu- ja kuluttajavirastosta tästä linkistä painamlalla sen laatimasta pdf tiedostosta (joka on siis ihan virallinen valtion virasto, jos tämä ei tuttu ja varsinkaan nuorelle väestölle ei varmastikaan ole). Lisäys jälkeenpäin :Älä panikoi, jos linkki ei toimi kaikilla matkapuhelimilla, kokeiltu on. Joustoluotolle on monta käyttötarkoitusta yli 90 % niistä sopii pienlainarahoitukseen, mutta nostamalla koko luoton pihalle, saat isompaakin lainaa, mutta korko on sitten varsin korkea.

 

5 kohtuullisen yksinkertaista vinkkiä alempaan korkoon:

Tässä tekisi mieli laittaa ykköseksi ja viidenneksi kaikkiin kohtiin: "VERTAA!", mutta ei nyt kummiskaan:

  1. Ensiksi kannattaa miettiä oman lainan tarpeen suuruus
  2. Mieti tarvitsetko joustoluottoa, kulutusluottoa vai kävisikö jopa luottokortti tarpeeseenne
  3. Lähde tekemään lainavertailua ja poimi vaikka 5 - 10 vaihtoehtoa
  4. Vertaa näistä ja ota jäljelle kaksi parasta (paras = alin korko ja sopivat ehdot, muista maksuaikataulu sekä kk + kokonaiskustannukset)
  5. Lähetä lainahakemus ja jää odottamaan vastausta (tämän saa sähköisellä haulla useimmiten tosi nopeasti)

Ei varmaan kenellekään mitään uutta, mutta niin kauan kun joku vippaa korkealla korolla, niin asiasta voi mainita. Vielä on olemassa kiskurihintoja ja satojen prosenttien korkojä, näihin ei kannata langeta muuta kuin pakon edessä. Ja silloinkin tiedostaen pystyvänsä maksamaan lainan takaisin viimeistään eräpäivänä.

velan-maareeet.jpg

Mitä velka oikeastaan sitten on?

Kevennyksenä vielä ja ihan informativiisena sellaisena video Inderesin toimesta Youtuubissa: "Mitä velka on?": Ps. yritetty upottaa blogiin, mutta koska kirjoittaja on hiukan käsi tekniikassa, niin linkki rykäistä. Ajaa saman asian. En kirjoita asiasta edes tiivistelämää, koska video kertoo enemmän kuin monta tuhatta sanaa. Elämme ihmeiden aikaa, kun kaikki löytyy sähköisessä muodossa! Toivottavasti artikkeli antoi taas uutta tietoa, jolla olisi edes hiukan jotain painoarvoakin.

 

Lukijoita on vähän inaktiivisuuden takia, mutta jahka kiireiltä kerkee päivittämään taas lisää, niin eiköhän jotain keskusteluakin saada aikaiseksi? Palataan taas, kun kalenterissa on tilaa. =) Viimeistään joululoman koittaessa uskaltaa luvata.